Sałata lodowa z serem Blue i malinami

Połączenie sera pleśniowego z owocami bardzo mi odpowiada. Najczęściej sery serwowane są z winogronami. Bywa, że dodatkiem jest żurawina. Jednak dla mnie najsmaczniejsze połączenie to ser pleśniowy z malinami. Takimi prosto z własnego ogrodu. I tak sobie właśnie kulinarnie dziś zaszalałam na śniadanie. Składniki mają takie wyraźne smaki, że już żadnego sosu nie potrzeba. Rozpusta zupełna. I bułeczka moja. I pomidorki. I wszystko byłoby super, gdyby nie fakt, że zaczyna się 56 tęskny dzień życia…

Sałata lodowa z serem Blue i malinami

(porcja dla 2 osób)

Składniki:

– 10 liści sałaty lodowej

– 60 g sera pleśniowego Blue

– 10 pomidorków koktajlowych żółtych

– 100 g malin

– 4 łyżki czarnej fasoli z puszki

Sposób przygotowania:

  1. Sałatę lodową porwać na małe kawałki. Tak małe, żeby wygodnie dały nabrać się na raz widelcem.
  2. Ser pokroić w cienkie trójkąciki.
  3. Fasolę osączyć na sicie.
  4. Na sałatę ułożyć ser, posypać fasolą, położyć maliny i pomidorki.
  5. Podawać z bułeczką razową.

Dodaj komentarz