Coraz bliżej święta… Coraz bliżej święta… Szukacie pomysłu na śniadanie z jajem w roli głównej? Polecam – pastę jajeczną z pieczarkami. Co prawda przygotowanie trwa chwilę, ale warto temu przysmakowi poświecić chwilę. Wytworne to bowiem, śniadanie 😊
Pasta jajeczna
(porcja dla 2 osób)
Składniki:
– 4 jajka
– 2 pieczarki
– 1 łyżka stołowa serka do smarowania typu Almette
– 1/2 łyżeczki soli
– pieprz – do smaku
– 2 łyżki posiekanego szczypiorku
Sposób przygotowania:
- Jajka ugotować na twardo. Obrać. Przełożyć do miseczki.
- Pieczarki pokroić w kostkę. Przesmażyć na suchej patelni. Wystudzić. Dodać do jajek.
- Do miseczki z jajkami dołożyć serek, sól i pieprz. Zblendować. Na koniec dodać posiekany szczypiorek.
- Podawać na chlebie razowym.