Sałatka z selerem naciowym

Sałatka na słodko. Z mięsem i selerem naciowym. Słodyczy dodaje suszona żurawina. Idealna dla zwolenników połączeń mięsa i owoców. Dla mnie idealny posiłek dostarczający bogatych wrażeń kulinarnych. Super, jako lekka wersja na lunch w pracy 🙂

Sałatka z selerem naciowym

(porcja dla 4 osób)

Składniki:

  • 350 g fileta z kurczaka
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 4 łodygi selera naciowego
  • 100 g suszonej żurawiny
  • 1 łyżka stołowa majonezu
  • 1 łyżka stołowa musztardy
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz – do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyć, pokroić w kostkę. Posypać przyprawami i przesmażyć na oleju. Wystudzić.
  2. Selera umyć i pokroić w pół centymetrowe kawałeczki. Lekko posolić.
  3. Połączyć mięso i selera. Dodać żurawinę.
  4. Majonez połączyć z musztardą. Sos dodać do pozostałych składników sałatki.
  5. Na koniec dodać drobno posiekany szczypiorek.

Dodaj komentarz