Pasta jajeczna

Coraz bliżej święta… Coraz bliżej święta… Szukacie pomysłu na śniadanie z jajem w roli głównej? Polecam – pastę jajeczną z pieczarkami. Co prawda przygotowanie trwa chwilę, ale warto temu przysmakowi poświecić chwilę. Wytworne to bowiem, śniadanie 😊

Pasta jajeczna

(porcja dla 2 osób)

Składniki:

– 4 jajka

– 2 pieczarki

– 1 łyżka stołowa serka do smarowania typu Almette

– 1/2 łyżeczki soli

– pieprz – do smaku

– 2 łyżki posiekanego szczypiorku

Sposób przygotowania:

  1. Jajka ugotować na twardo. Obrać. Przełożyć do miseczki.
  2. Pieczarki pokroić w kostkę. Przesmażyć na suchej patelni. Wystudzić. Dodać do jajek.
  3. Do miseczki z jajkami dołożyć serek, sól i pieprz. Zblendować. Na koniec dodać posiekany szczypiorek.  
  4. Podawać na chlebie razowym.

Dodaj komentarz