Jakoś podążam w kierunku sałatek. Takie lekkie posiłki bardzo mi smakują. Robi się je szybko i sprawnie. Sycą głód i super smakują. Idealny posiłek na upał.
Sałatka z makaronem świderki i szynką
(porcja dla 4 osób)
Składniki:
– 200 g makaronu
– 100 g szynki wędzonej
– 100 g sera feta typu light
– 100 g jogurtu naturalnego
– 1 puszka kukurydzy
– czosnek suszony, sól, pieprz – do smaku
– natka pietruszki
Sposób przygotowania:
- Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.
- Szynkę oraz ser feta pokroić w kostkę.
- Kukurydzę osączyć na sicie.
- Wymieszać makaron z szynką i serem, i kukurydzą.
- Z jogurtu i przypraw przygotować sos. Gotowym sosem polać składniki. Wymieszać.