Sałata z polędwiczką i truskawkami

Śniadanie w wersji wykwintnej: sałata z polędwiczką mrożoną i suszoną. Do mięsa dodatki nietypowe: ogórek zielony, papryka żółta, sałata karbowana i… truskawki. Delikatny dipp z oliwą, miodem i musztardą. Na talerzu bajecznie kolorowo, pachnąco i pysznie. Nic, tylko zajadać ze smakiem 😊

Sałata z polędwiczką i truskawkami

(porcja dla 2 osób)

Składniki:

Sos:

  • 2 łyżki stołowe oliwy
  • 2 łyżki musztardy miodowej
  • 6 łyżek wody
  • 1 łyżka miodu

Sposób przygotowania:

  1. Sałatę ułożyć na spodzie talerza.
  2. Na sałatę wyłożyć pokrojonego w plasterki ogórka i paprykę pociętą w paski
  3. Na wierzch położyć plasterki polędwiczki.
  4. Na całość wyłożyć połówki truskawek.
  5. Przygotować sos. Do małego słoiczka włożyć miód, wlać wodę, olej i musztardę. Zakręcić i wytrząsnąć do połączenia składników. 
  6. Na talerzu polać sałatę sosem.

Dodaj komentarz