Kostka z kaszy manny

Szukacie alternatywy dla makaronu w zupie. Mam coś idealnego – kostkę z kaszy manny. Coś nowego. Niebanalnego, a jednocześnie prostego w wykonaniu. Robi się ją błyskawicznie, a wygląda i smakuje świetnie. Sprawdza się w menu małych dzieci i osób starszych, bo nie wymaga uważnego gryzienia. Dla mnie genialny wynalazek 😊

Kostka z kaszy manny

(3 porcje)

Składniki:

  • 2 szklanki wody
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka masła
  • 2 łyżki koperku świeżego lub mrożonego
  • ½ szklanki kaszy manny

Sposób przygotowania:

  1. Wodę zagotować z solą, masłem i koperkiem.
  2. Na wrzątek wsypywać powoli kaszę, cały czas mieszając, żeby nie było grudek.
  3. Zagotować i gotować chwile na małym ogniu.
  4. Gorącą kaszę wyłożyć na płaski półmisek. Rozsmarować. Odstawić do całkowitego ostygnięcia na 2 godziny.
  5. Kaszę kroić w kostkę o dowolnych wymiarach.
  6. Podawać do rosołu, pomidorowej i innych klarownych zup – to po to, aby ją było widać.

Dodaj komentarz