I kolejna sałatka, która jest pełnowartościowym posiłkiem. Tym razem z makaronem i tuńczykiem. Do smaku feta i kukurydza. Całość po schłodzeniu pyszna!
Sałatka z makaronem i tuńczykiem
(porcja dla 4 osób)
Składniki:
– 200 g makaronu
– 2 puszki tuńczyka
– 100 g sera feta typu light
– 100 g jogurtu naturalnego
– 1 puszka kukurydzy
– czosnek suszony, sól, pieprz – do smaku
– natka pietruszki
Sposób przygotowania:
- Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.
- Tuńczyka osączyć z zalewy na sicie.
- Ser feta pokroić w kostkę.
- Kukurydzę osączyć na sicie.
- Wymieszać makaron z szynką i serem, i kukurydzą.
- Z jogurtu i przypraw przygotować sos. Gotowym sosem polać składniki. Wymieszać.