Sałatka z makaronem i tuńczykiem

I kolejna sałatka, która jest pełnowartościowym posiłkiem. Tym razem z makaronem i tuńczykiem. Do smaku feta i kukurydza. Całość po schłodzeniu pyszna!

Sałatka z makaronem i tuńczykiem

(porcja dla 4 osób)

Składniki:

– 200 g makaronu

– 2 puszki tuńczyka

– 100 g sera feta typu light

– 100 g jogurtu naturalnego

– 1 puszka kukurydzy

– czosnek suszony, sól, pieprz – do smaku

– natka pietruszki

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.
  2. Tuńczyka osączyć z zalewy na sicie.
  3. Ser feta pokroić w kostkę.
  4. Kukurydzę osączyć na sicie.
  5. Wymieszać makaron z szynką i serem, i kukurydzą.  
  6. Z jogurtu i przypraw przygotować sos. Gotowym sosem polać składniki. Wymieszać.

Dodaj komentarz