Śniadanie w wersji wykwintnej: sałata z polędwiczką mrożoną i suszoną. Do mięsa dodatki nietypowe: ogórek zielony, papryka żółta, sałata karbowana i… truskawki. Delikatny dipp z oliwą, miodem i musztardą. Na talerzu bajecznie kolorowo, pachnąco i pysznie. Nic, tylko zajadać ze smakiem 😊
Sałata z polędwiczką i truskawkami
(porcja dla 2 osób)
Składniki:
- 100 g sałaty karbowanej
- ½ ogórka zielonego
- 100 g polędwiczki mrożonej i suszonej https://ladydieta.pl/2020/08/24/poledwiczka-mrozona-i-suszona/
- ½ papryki żółtej
- 20 sztuk truskawek
Sos:
- 2 łyżki stołowe oliwy
- 2 łyżki musztardy miodowej
- 6 łyżek wody
- 1 łyżka miodu
Sposób przygotowania:
- Sałatę ułożyć na spodzie talerza.
- Na sałatę wyłożyć pokrojonego w plasterki ogórka i paprykę pociętą w paski
- Na wierzch położyć plasterki polędwiczki.
- Na całość wyłożyć połówki truskawek.
- Przygotować sos. Do małego słoiczka włożyć miód, wlać wodę, olej i musztardę. Zakręcić i wytrząsnąć do połączenia składników.
- Na talerzu polać sałatę sosem.